GDJE I KAKO PRIJAVITI NEPROPISNO ODBAČEN OTPAD?

3.1.2020. ELOO

 

Sustav evidencije lokacija odbačenog otpada (ELOO) pušten je 1.1.2020. u testni rad u produkcijskom obliku te je osim registriranih korisnika dostupan i javnosti, a izrađen na zahtjev Ministarstva zaštite okoliša i energetike. 

Riječ je o sustavu koji čini dio informacijskog sustava gospodarenja otpadom, a što je propisano Zakonom o održivom gospodarenju otpadom. 

Iako je sustav prvenstveno namijenjen komunalnim redarima za unos, obradu i pregled lokacija odbačenog otpada, višekorisnički sustav dostupan je i široj javnosti. Tako građani mogu obavijestiti komunalne redare o lokacijama odbačenog otpada i doprinijeti ekološkoj očuvanosti lokalne zajednice. 

Odbačeni otpad građani mogu prijaviti na mrežnoj stranici ELOO (https://eloo.haop.hr/public/) na način da odaberu županiju, grad/općinu, opišu lokaciju i vrstu odbačenog otpada te prilože fotografiju odbačenog otpada. Nakon prijave odbačenog otpada od strane građana, komunalni redari zaduženi za lokaciju na kojoj je otpad prijavljen dobivaju obavijest kako bi mogli odraditi prijavu. 

Sustav također omogućuje registriranim korisnicima (inspektori zaštite okoliša, djelanici u županijama, ministarstvima i ostala nadležna tijela) pregled podataka za ona područja nad kojima imaju nadležnost. 

Preporučeni internetski preglednici za rad na sustavu su Google Chrome i Firefox. Više o načinu prijave lokacije odbačenog otpada može se pronaći na letku:


letak ELOO

Letak ELOO 2

Izvor: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike

Facebook

FB slika

VIDEO SPOT

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak - Petak

06:30 - 14:30

Tel: 053-771-449

Radno vrijeme blagajne:

07:00 - 14:00

pitanja

Trenutno broj posjetitelja

Imamo 9 gostiju i nema članova online