Kako je bilo najavljeno, u okviru projekta "Građenje reciklažnog dvorišta u Otočcu-Odlagalište otpada Podum, Etapa II", djelatnice Gacke d.o.o., Loreta Majnarić i Tajana Brajković, jučer (11.3.2019.) održale su prezentacije o Ulozi reciklažnog dvorišta u gospodarenju otpadom. Prezentacije su slušali učenici svih šestih, sedmih i osmih razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu. 

Ovim putem najvaljujemo još jednu prezentaciju za pete razrede Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac u srijedu, 13.3.2019. U četvrtak, održat će se radionica s najmlađima, u Dječjem vrtiću Ciciban.

Za odrasle bit će snimljena emisija te emitirana u subotu, dok će se prezentacija za odrasle održati sljedeći tjedan u prostorijama Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

osmi raz RD

sedmi razr. RD

šesti raz. RD

amblemi RD

 

PROJEKT „GRAĐENJE RECIKLAŽNOG DVORIŠTA U OTOČCU – ODLAGALIŠTE OTPADA PODUM, ETAPA II“

Grad Otočac započeo je s provedbom održivog gospodarenja otpadom još 2015. kada je uveden sustav selektivnog prikupljanja kućnog otpada. U 2016. započinje s prikupljanjem „od vrata do vrata“ s ciljem uspostave cjelovitog sustava gospodarenja otpadom i smanjenjem količina otpada koji se trajno zbrinjava na Odlagalištu otpada „Podum“.

Zbog zaokruživanja navedenog sustava, Grad Otočac uspješno je prijavio projekt izgradnje reciklažnog dvorišta (RD) te će tijekom 2019. pristupiti izgradnji istog u zoni gospodarenja otpadom „Podum“. Navedena investicija omogućit će građanima da zbrinu otpad koji ne mogu odložiti putem usluge redovnog odvoza komunalnog otpada i na taj način smanje predaju miješanog komunalnog otpada.

Otpad koji se ne može predati na kućnom pragu (odvoz „od vrata do vrata“), moći će se besplatno zbrinuti u reciklažnom dvorištu na Odlagalištu otpada „Podum“ koje je ujedno i zona gospodarenja otpadom na razini Grada Otočca.

Ovim putem najavljujemo ciklus edukacija koje će održati djelatnice komunalnog poduzeća Gacka d.o.o. i to dva puta za građane u trajanju od dva sata. Prva edukacija obuhvaćat će teme Važnost sprječavanja nastanka otpada i Odvojeno prikupljanje otpada dok će druga edukacija obrađivati Ulogu reciklažnog dvorišta u gospodarenju otpadom na području Grada Otočca. Edukacije će pratiti i tisak letaka s osnovnim informacijama o navedenim temama te vrstama otpada koje će se moći predati u reciklažnom dvorištu.

Osim za građanstvo, edukacije će se provoditi u Dječjem vrtiću Ciciban, Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana Otočac te Srednjoj školi Otočac.

Za one koji nisu u mogućnosti posjetiti edukacije za građane, snimit će se četiri radio emisije jednakih tema kao i edukacije, kako bi što više građana bilo upućeno u mogućnosti odvajanja otpada u reciklažnom dvorištu.

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda.

ODVOZ PRIMARNE SELEKCIJE „od vrata do vrata“ ZA MJESEC OŽUJAK vršit će se 7. ožujka (četvrtak) za prigradska naselja i 8. ožujka (petak) za područje centralnog naselja grada Otočca.

vbadbf

OBAVIJEST

Poštovani korisnici usluga odvoza i zbrinjavanja otpada,

ovim putem obavještavamo Vas o uvođenju novih linija za naselja Brloška Dubrava, Bjeljevine, Drenov Klanac, Škare, Doljani, Ramljani i Dabar.

Odvoz otpada za navedena naselja započet će u ožujku i to prema sljedećem rasporedu:

Prvi četvrtak u mjesecu (7. ožujka): BJELJEVINE, BRLOŠKA DUBRAVA, DRENOV

                                                           KLANAC, ŠKARE, DOLJANI

Drugi četvrtak u mjesecu (14. ožujka): Ramljani i Dabar

Treći četvrtak u mjesecu (21. ožujka): BJELJEVINE, BRLOŠKA DUBRAVA, DRENOV

                                                              KLANAC, ŠKARE, DOLJANI

Četvrti četvrtak u mjesecu (28. ožujka): Ramljani i Dabar

U skladu s novim linijama, dosadašnje GRADSKE linije četvrtkom, od ožujka će se odvoziti srijedom i petkom prema rasporedu:

SRIJEDOM: Zagrebačka, naselje Biškupljak, Kralja Zvonimira do k.br. 10, sportski centar

PETKOM: Trg popa Marka Mesića, Vatrogasna, Ćirila i Metoda, Nikole Mašića, Vladimira

                   Nazora, Andrije Štampara, Ivane Brlić Mažuranić, Trg dr. Franje Tuđmana.

Sve ostale linije ostaju nepromijenjene.

U slučaju novih izmjena, pravovremeno ćemo Vas obavijestiti.

Kalendar odvoz MKO ožujak 2019

Stranica 1 od 10

Multimedija

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak - Petak

06:30 - 14:30

Tel: 053-771-449

pitanja

Trenutno broj posjetitalja

Imamo 3 gostiju i nema članova online